2 Şubat 2019 Cumartesi

Vakit Kaybetmeden Google+ Profillerinden Blogger Profillerine Geçin

 Merhaba, geçtiğimiz aylarda Google+ da güvenlik açığı çıktığı iddiaları dolanmaya başlamıştı. Bu olayın ardından Google tarafından Google+ 'ın diğer sosyal mecralardan daha az talep gördüğü ve çok az kişi tarafından çok az kullanılma süresine sahip olduğu gerekçe gösterilerek bu ürünün kaldırılacağını belirtti.


 Tesadüfen yapılan bir yorumun kimin tarafından yapıldığını detaylı bir şekilde görmek amacıyla yorum yapan kişinin Google+ profiline göz attım ve şu uyarı ile karşılaştım.
Aralık 2018'de, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayan başarılı bir ürün sunma noktasında karşılaştığımız zorluklar nedeniyle Nisan 2019'da Google+'nın tüketicilere yönelik sürümünü kullanıma kapatacağımıza dair aldığımız kararı sizlere duyurmuştuk. Google+'nın bir parçası olduğunuz için size teşekkür etmek, fotoğraflarınızı ve diğer içeriğinizi indirmek için atmanız gereken adımları sizlerle paylaşmak istiyoruz.
2 Nisan'da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak. Google+ Albüm Arşivinizdeki fotoğraflar ve videoların yanı sıra Google+ sayfalarınız da silinecek. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz. Google Fotoğraflar'da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz.
Tüketici Google+ hesaplarından, Google+ Sayfalarından ve Albüm Arşivi'nden içerik silme işlemi birkaç ay sürecek. Dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler kalabilir. Örneğin, kullanıcılar kendi Google+ hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü aracılığıyla görmeye devam edebilir ve G Suite kullanıcıları, Google+ tüketici sürümü silinene kadar bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebilir.
4 Şubat'tan itibaren artık yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız. Ürünün kullanımdan kaldırılmasıyla ilgili süreç hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve güncellemeleri öğrenmek için SSS sayfasına göz atın.
Bir Google+ Topluluğu sahibi veya moderatörüyseniz, Google+ Topluluğunuza ait verileri indirip kaydedebilirsiniz. Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacak. Daha fazla bilgi
Sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanıyorsanız önümüzdeki haftalarda bu düğmeler artık çalışmayacak. Ancak, bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google ile Oturum Açma düğmesi alabilir. Google ile Oturum Açma düğmesi gördüğünüz her yerde yine Google Hesabınızla oturum açabileceksiniz. Daha fazla bilgi
Google+'yı kendi sitelerinizdeki veya başka sitelerdeki yorumlar için kullandıysanız bu özellik 4 Şubat'ta Blogger'dan, 7 Mart'ta da diğer sitelerden kaldırılacak. Tüm sitelerdeki Google+ yorumlarınızın tamamı 2 Nisan 2019'dan itibaren silinecek. Daha fazla bilgi
G Suite müşterisiyseniz G Suite hesabınızla kullandığınız Google+ etkin durumda kalacak. Daha ayrıntılı bilgi için G Suite yöneticinizle iletişime geçin. Yakında yeni bir görünüm ve yeni özellikler de göreceksiniz. Daha fazla bilgi
Bir geliştiriciyseniz ve Google+ API'lerini veya Google+ ile Oturum Açma sistemini kullanıyorsanız bu değişikliğin sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için burayı tıklayın.
Google+ ekibi olarak, Google+'yı böyle özel bir yer haline getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Google+'yı evleri gibi benimseyen yetenekli sanatçılardan, topluluk oluşturucularından ve fikir liderlerinden oluşan gruba minnettarız. Tutkunuz ve azminiz olmadan bunu başaramazdık.
 Peki Google+ paylaşım butonu , profili ve yorum sistemini kullanan arkadaşlar ne yapmalı ? Vakit kaybetmeden Blogger profiline geçmelisiniz. Aksi taktirde Google+ profilinde kalırsanız blogunuz 404 error sayfasına yönlenicek. Peki Google+ profilnden Blogger profiline nasıl geçiş yapabilirsiniz?

Nasıl Yapılır ?

  • Blogger yönetim paneline giriş yapın. Ayarlar → Kullanıcı Ayarları bölümüne erişin ve kullanıcı profili bölümünden Blogger'ı işaretleyin ardından Ayarları Kaydet butonuna basın.
  • Bu değişikliklerinizin sonunda varsa fotoğrafınız ve bilgileriniz yazar kısmında gözükmeyecektir.
  • Fotoğraf ve açıklama eklemek için Blogger seçeneğinin altındaki Düzenle yazısına tıklayın.Çıkan sayfada gerekli düzenlemeleri yapın ve en aşağıdaki Profili Kaydet butonuna basın.
 Yapmanız gerekenler bu kadar. Bu işlemler ardından artık Google+ ürününün kapatılmasından etkilenmeyeceksiniz.

5 yorum:

  1. Bloggerlerin hepsinin çok önceden geçmesi gerekirdi.
    Birisi geliyor bloğunuza . İzleyiciniz oluyor. Kim olduğunu hangii bloğa sahip olduğunu çöz çözebilirsen. Link de bırakmıyor. Sonra da takip edemediğimiz için onlar da takibi bırakıyor. Blogger kimliğinde hepsi görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Google+ 'nın kapatılması bu tür olumsuzlukları beraberinde getirdi fakat Blogger'ın yaptığı resmi açıklamaya göre bu tür olumsuzluklara neden oldukları için yeni özellikler ekleyerek bunları telafi edicekler.

      Sil
  2. Elinize sağlık gayet açıklayıcı olmuş. Bende çevremde kim var kim yoksa söyledim. Gerçi bu güne kadar Google+ ile yorum alan bloglar şimdiden yorumlarını kaybetmeye başladı onlar için kötü oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ali bey maalesef bir çok blog yorumlarını kaybetti bunun nedeni Blogger'ın bu uyarıyı herşey olup bittikten sonra yapmış olması.

      Sil
  3. Google+ 'ın kapanması bir çok kişiyi üzecek. Google bu aralar bir çok servisini devre dışı bırakıyor. Goo.gl gibi. Önceden kapı gibi sağlam gördüğüm Google'ı artık sorgulamaya başladım.

    YanıtlaSil

Denemelik
EmojilerEmojiler